• +357 22 256752
  • info@mydietspot.com.cy

    Λευκή μους σοκολάτας με σος σοκολάτας

    Λευκή μους σοκολάτας με σος σοκολάτας

    TweetSaveShareShare
    Yields1 ServingTotal Time2 minsDifficultyBeginner
    Category

    Μια πανεύκολη συνταγή για μους λευκής σοκολάτας με 2 μόνο υλικά σε 3 κινήσεις. θα προσφέρετε στην οικογένεια ή στους καλεσμένους σας ένα πανεύκολο και εντυπωσιακό γλυκό.

    Τι χρειαζόμαστε
     1 μικρό αβγό
     αλάτι
     65 μλ κρέμα γάλακτος
     60 Γραμμάριο/α λευκή σοκολάτα
     15 Γραμμάριο/α ζάχαρη
     σος σοκολάτας
    Μέθοδος Εκτέλεσης
    1

    Χωρίζουμε τον κρόκο απο το ασπράδι του αβγού. Χτυπάμε το ασπράδι με 1 πρέζα αλάτι σε μαρέγκα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.

    2

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς.Χτυπάμε τον κρόκο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.

    3

    Βγάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα απο το μπεν μαρί,την αφήνουμε να μισοκρυώσει και την ανακατεύουμε προσεκτικά με το μείγμα του κρόκου.

    4

    Προσθέτουμε προσεκτικά τη σαντιγί και μετα τη μαρέγκα.Αδειάζουμε την έτοιμη μουσ σε γυάλινο δοχείο ή σε φλιτζάνια για επιδόρπιο και την αφήνουμε ολη νυχτα στο ψυγείο να σφίξει.

    5

    Για το σερβίρισμα,παίρνουμε με το κουτάλι του παγωτού μπάλες απο τη μους και τις βάζουμε σε πιάτα.Γαρνίρουμε με σος σοκολάτας.


    Nutrition Facts

    Serving Size 2


    Amount Per Serving
    Calories 285
    % Daily Value *
    Total Fat 19g30%
    Total Carbohydrate 23g8%
    Protein 5g10%

    * Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

    Ingredients

    Τι χρειαζόμαστε
     1 μικρό αβγό
     αλάτι
     65 μλ κρέμα γάλακτος
     60 Γραμμάριο/α λευκή σοκολάτα
     15 Γραμμάριο/α ζάχαρη
     σος σοκολάτας

    Directions

    Μέθοδος Εκτέλεσης
    1

    Χωρίζουμε τον κρόκο απο το ασπράδι του αβγού. Χτυπάμε το ασπράδι με 1 πρέζα αλάτι σε μαρέγκα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.

    2

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς.Χτυπάμε τον κρόκο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.

    3

    Βγάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα απο το μπεν μαρί,την αφήνουμε να μισοκρυώσει και την ανακατεύουμε προσεκτικά με το μείγμα του κρόκου.

    4

    Προσθέτουμε προσεκτικά τη σαντιγί και μετα τη μαρέγκα.Αδειάζουμε την έτοιμη μουσ σε γυάλινο δοχείο ή σε φλιτζάνια για επιδόρπιο και την αφήνουμε ολη νυχτα στο ψυγείο να σφίξει.

    5

    Για το σερβίρισμα,παίρνουμε με το κουτάλι του παγωτού μπάλες απο τη μους και τις βάζουμε σε πιάτα.Γαρνίρουμε με σος σοκολάτας.

    Λευκή μους σοκολάτας με σος σοκολάτας