Πέρκα ψητή με κόκκινο κάρυ και λίτσι

Μια συνταγή για πέρκα στο φούρνο,νόστιμη,γρήγορη,με απλά υλικά και οικονομική!Συνοδεύεται πολύ ευχάριστα με ρύζι ή πατάτες βραστές.
Πλένουμε το φιλέτο της πέρκας, το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μικρά καρέ των 3 εκ. Μαρινάρουμε το ψάρι στην όιστερ σος και στη σάλτσα ψαριού για 30 λεπτά.
Κόβουμε το πικράγγουρο κατά μήκος στα δύο, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε χοντρές φέτες πάχους 1/2 εκ. Καθαρίζουμε το τσίλι, το πλένουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Βάζουμε το λάδι στο γουόκ να κάψει, ρίχνουμε την ψιλοαλεσμένη φοινικοζάχαρη και την πάστα κάρυ και σβήνουμε με γάλα καρύδας. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, προσθέτουμε το πικράγγουρο και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα στραγγισμένα λίτσι και τα κομμάτια του ψαριού και τα αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά να τραβήξουν. Τέλος, προσθέτουμε τις ροδέλες του τσίλι.
- Amount Per Serving
- Calories 314
Ingredients
Directions
Πλένουμε το φιλέτο της πέρκας, το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μικρά καρέ των 3 εκ. Μαρινάρουμε το ψάρι στην όιστερ σος και στη σάλτσα ψαριού για 30 λεπτά.
Κόβουμε το πικράγγουρο κατά μήκος στα δύο, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε χοντρές φέτες πάχους 1/2 εκ. Καθαρίζουμε το τσίλι, το πλένουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Βάζουμε το λάδι στο γουόκ να κάψει, ρίχνουμε την ψιλοαλεσμένη φοινικοζάχαρη και την πάστα κάρυ και σβήνουμε με γάλα καρύδας. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, προσθέτουμε το πικράγγουρο και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα στραγγισμένα λίτσι και τα κομμάτια του ψαριού και τα αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά να τραβήξουν. Τέλος, προσθέτουμε τις ροδέλες του τσίλι.