• +357 22 256752
  • info@mydietspot.com.cy

    Πέρκα ψητή με κόκκινο κάρυ και λίτσι

    Πέρκα ψητή με κόκκινο κάρυ και λίτσι

    TweetSaveShareShare
    Yields1 ServingTotal Time37 minsDifficultyIntermediate
    Category

    Μια συνταγή για πέρκα στο φούρνο,νόστιμη,γρήγορη,με απλά υλικά και οικονομική!Συνοδεύεται πολύ ευχάριστα με ρύζι ή πατάτες βραστές.

     250 Γραμμάριο/α φιλέτο πέρκας χωρίς πέτσα
     1 Κουταλιά σούπας όιστερ σος
     2 Κουταλιά σούπας σάλτσα ψαριού
     1/2 πικράγγουρο
     1/2 κόκκινο τσίλι
     2 Κουταλιά σούπας σπορέλαιο
     1/2 Κουταλιά σούπας φοινικοζάχαρη
     1/2 Κουταλιά σούπας κόκκινη πάστα κάρυ
     400 μλ άγλυκο γάλα καρύδας (κονσέρβα)
     200 Γραμμάριο/α λίτσι (κονσέρβα)
    1

    Πλένουμε το φιλέτο της πέρκας, το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μικρά καρέ των 3 εκ. Μαρινάρουμε το ψάρι στην όιστερ σος και στη σάλτσα ψαριού για 30 λεπτά.

    2

    Κόβουμε το πικράγγουρο κατά μήκος στα δύο, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε χοντρές φέτες πάχους 1/2 εκ. Καθαρίζουμε το τσίλι, το πλένουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

    3

    Βάζουμε το λάδι στο γουόκ να κάψει, ρίχνουμε την ψιλοαλεσμένη φοινικοζάχαρη και την πάστα κάρυ και σβήνουμε με γάλα καρύδας. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, προσθέτουμε το πικράγγουρο και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

    4

    Προσθέτουμε τα στραγγισμένα λίτσι και τα κομμάτια του ψαριού και τα αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά να τραβήξουν. Τέλος, προσθέτουμε τις ροδέλες του τσίλι.

    Nutrition Facts

    Amount Per Serving
    Calories 314

    Ingredients

     250 Γραμμάριο/α φιλέτο πέρκας χωρίς πέτσα
     1 Κουταλιά σούπας όιστερ σος
     2 Κουταλιά σούπας σάλτσα ψαριού
     1/2 πικράγγουρο
     1/2 κόκκινο τσίλι
     2 Κουταλιά σούπας σπορέλαιο
     1/2 Κουταλιά σούπας φοινικοζάχαρη
     1/2 Κουταλιά σούπας κόκκινη πάστα κάρυ
     400 μλ άγλυκο γάλα καρύδας (κονσέρβα)
     200 Γραμμάριο/α λίτσι (κονσέρβα)

    Directions

    1

    Πλένουμε το φιλέτο της πέρκας, το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μικρά καρέ των 3 εκ. Μαρινάρουμε το ψάρι στην όιστερ σος και στη σάλτσα ψαριού για 30 λεπτά.

    2

    Κόβουμε το πικράγγουρο κατά μήκος στα δύο, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε χοντρές φέτες πάχους 1/2 εκ. Καθαρίζουμε το τσίλι, το πλένουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

    3

    Βάζουμε το λάδι στο γουόκ να κάψει, ρίχνουμε την ψιλοαλεσμένη φοινικοζάχαρη και την πάστα κάρυ και σβήνουμε με γάλα καρύδας. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, προσθέτουμε το πικράγγουρο και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

    4

    Προσθέτουμε τα στραγγισμένα λίτσι και τα κομμάτια του ψαριού και τα αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά να τραβήξουν. Τέλος, προσθέτουμε τις ροδέλες του τσίλι.

    Πέρκα ψητή με κόκκινο κάρυ και λίτσι