Σπρινγκ ρολς με γέμιση κιμά

Μια νόστιμη συνταγή για τα αγαπημένα, τραγανά κινέζικα ρολάκια, γεμιστά με κιμά και λαχανικά. Συνοδέψτε τα με γλυκόξινη σάλτσα της επιλογής σας.
Λιώνουμε το βούτυρο.Σπάμε τα αβγά χωρίζοντας τους κρόκους απο τα ασπράδια.Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι,τους κρόκους και 1 πρέζα αλάτι.Προσθέτουμε 50 ml νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.Την αφήνουμε σκεπασμένη για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ζεματίζουμε τις τομάτες σε βραστό νερό.Τις ξεφλουδίζουμε,αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.Πλένουμε τον μαιντανό,τον τινάζουμε να στεγνώσει και τον ψιλοκόβουμε.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ και το σκόρδο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε το εσαλότ και το σκόρδο.Ρίχνουμε στο τηγάνι τον κιμά να σοταριστεί καλά.Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.Προσθέτουμε τον μαιντανό και την τομάτα.
Ανοίγουμε πολυ λεπτό φύλλο και κόβουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια (περ.8 x 12 εκ.) Αλείφουμε τις άκρες με τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει απο πριν.Βάζουμε 2 κ.γ απο τη γέμιση του κιμά σε κάθε φύλλο.Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολά.
Βάζουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα να κάψει και τηγανίζουμε τα σπρινγκ ρολς μέχρι να ροδίσουν.Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σερβίρουμε.
Serving Size 15
- Amount Per Serving
- Calories 180
- % Daily Value *
- Total Fat 11g17%
- Total Carbohydrate 11g4%
- Protein 8g16%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
Directions
Λιώνουμε το βούτυρο.Σπάμε τα αβγά χωρίζοντας τους κρόκους απο τα ασπράδια.Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι,τους κρόκους και 1 πρέζα αλάτι.Προσθέτουμε 50 ml νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.Την αφήνουμε σκεπασμένη για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ζεματίζουμε τις τομάτες σε βραστό νερό.Τις ξεφλουδίζουμε,αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.Πλένουμε τον μαιντανό,τον τινάζουμε να στεγνώσει και τον ψιλοκόβουμε.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ και το σκόρδο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε το εσαλότ και το σκόρδο.Ρίχνουμε στο τηγάνι τον κιμά να σοταριστεί καλά.Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.Προσθέτουμε τον μαιντανό και την τομάτα.
Ανοίγουμε πολυ λεπτό φύλλο και κόβουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια (περ.8 x 12 εκ.) Αλείφουμε τις άκρες με τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει απο πριν.Βάζουμε 2 κ.γ απο τη γέμιση του κιμά σε κάθε φύλλο.Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολά.
Βάζουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα να κάψει και τηγανίζουμε τα σπρινγκ ρολς μέχρι να ροδίσουν.Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σερβίρουμε.