Φανταστικα, αφρατα ψωμακια γεμιστα με ελιες
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ.Βάζουμε 1 κ.σ λάδι να κάψει και σοτάρουμε ελαφρά το εσαλότ ανακατεύοντας συνεχώς.Στραγγίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.Αφαιρούμε τα κουκούτσια απο τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη,τη μαγιά,το αβγό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το εσαλότ,τις τομάτες,τις ελιές και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνουμε ολα καλά σε σφιχτή ζύμη.Αν παραγίνει σφιχτή,προσθέτουμε 1 κ.σ γάλα.Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κατόπιν,τη ζυμώνουμε και πάλι για λίγο και την πλάθουμε σε 7-8 ψωμάκια.Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να φουσκώσουν.
Ραντίζουμε τα ψωμάκια με λίγο νερό.Βάζουμε το ταψί τον κρύο φούρνο και τον ανάβουμε στους 200' C (στον αέρα 180'C).Ψήνουμε τα ψωμάκια για περίπου 20 λεπτά.
Serving Size 8
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.