Print Options:

Στρογγυλά ψωμάκια με ελιές

Yields1 ServingTotal Time25 mins

Φανταστικα, αφρατα ψωμακια γεμιστα με ελιες

 1 κρεμμύδι εσαλότ
 2 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
 3 λιαστές τομάτες σε λάδι
 40 Γραμμάριο/α μαύρες ελιές
 150 Γραμμάριο/α αλεύρι
 1 Πρέζα ζάχαρη
 2 Κουταλάκι γλυκού ξηρή μαγιά
 1 αβγό
 αλάτι
 πιπέρι
 1 Κουταλιά σούπας γάλα
1

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ.Βάζουμε 1 κ.σ λάδι να κάψει και σοτάρουμε ελαφρά το εσαλότ ανακατεύοντας συνεχώς.Στραγγίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.Αφαιρούμε τα κουκούτσια απο τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.

2

Ανακατεύουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη,τη μαγιά,το αβγό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το εσαλότ,τις τομάτες,τις ελιές και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνουμε ολα καλά σε σφιχτή ζύμη.Αν παραγίνει σφιχτή,προσθέτουμε 1 κ.σ γάλα.Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

3

Κατόπιν,τη ζυμώνουμε και πάλι για λίγο και την πλάθουμε σε 7-8 ψωμάκια.Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να φουσκώσουν.

4

Ραντίζουμε τα ψωμάκια με λίγο νερό.Βάζουμε το ταψί τον κρύο φούρνο και τον ανάβουμε στους 200' C (στον αέρα 180'C).Ψήνουμε τα ψωμάκια για περίπου 20 λεπτά.

Nutrition Facts

Serving Size 8


Amount Per Serving
Calories 45
% Daily Value *
Total Fat 3g5%
Total Carbohydrate 1g1%
Protein 1g2%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.