Κατά τη διάρκεια της εφηβείας (11-14 στα κορίτσια και 12-15 στα αγόρια), τα παιδιά θα υποβληθούν από την ίδια την φύση σε ουσιαστικές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές που επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους τόσο ως προς το περιβάλλον τους όσο και ως προς τις τροφές που καταναλώνουν.
Οι αλλαγές αυτές επιφέρουν και αύξηση των διατροφικών τους αναγκών με τρόπο διαφορετικό στα αγόρια από ότι στα κορίτσια. Στα κορίτσια παρατηρείται μια περίοδος ταχείας ανάπτυξης στην αρχή της εφηβείας, ενώ τα αγόρια αναπτύσσονται πιο γρήγορα εφόσον έχει επέλθει η σεξουαλική ανάπτυξη.
Συνεπώς, οι έφηβοι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες για ενέργεια. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι συνήθως οι έφηβοι καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες με τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε θερμίδες αλλά θρεπτικά φτωχές. Επιπλέον, ο τρόπος ζωής των έφηβων τείνει να γίνεται ολοένα και περισσότερο καθιστικός, λόγου χάρη πολλές ώρες στην τηλεόραση ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αποτέλεσμα αυτών των δυο παραγόντων είναι συνήθως η αύξηση του βάρους, το οποίο πολλές φορές τα παιδιά δύσκολα θα απολέσουν κατά την ενηλικίωση τους.
Στο myDietSpot Health Center τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:
- Δημιουργία ατομικού προφίλ (ατομικά στοιχεία, ιατρικό ιστορικό, ιστορικο λήψης φαρμάκων, καταγραφή και ανάλυση διατροφικών συνηθειών κ,α)
- Aνάλυση σύστασης σώματος (σωματικό λίπος, υγρά σώματος, μυική μάζα) σε κάθε συνεδρία
- Δίνεται εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής με βάση τις συνήθειες του κάθε ατόμου
- Οπου απαιτειται γίνεται Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού Ηρεμίας (ΒΜR)
- Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν επαρκείς στοιχεια φυσικής δραστηριότητας, χορηγείται Δραστηριογράφος με καταγραφή δεδομένων
Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.
Δείτε τις σελίδες μας ίσως σας ενδιαφέρουν
1. Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος
2. Υπολογισμός Ιδανικού Βάρους (IBW)
3. Υπολογισμός Κεντρικής Παχυσαρκίας (WHR)
Δείτε τα άρθρα μας ίσως σας ενδιαφέρουν
1. Πότε ένα παιδί θεωρείται παχύσαρκο;
2. Η σημασία του πρωινού
3. Tips για να περιορίσετε τα γλυκά στα παιδιά