Ένα από τα κύρια συμπτώματα της ψυχογενής βουλιμίας είναι η υπερφαγία, η υπερβολική δηλαδή λήψη τροφής. Τα δύο πιο κύρια συμπτώματα την νευρικής βουλιμίας είναι ότι πρώτον η βουλιμία συνοδεύεται από την υποκειμενική αίσθηση απώλειας του ελέγχου στην λήψη τροφής και δεύτερον θα πρέπει ν α αφορά μία ποσότητα τροφής, η οποία, κάτω από κανονικές συνθήκες θα θεωρούνταν υπερβολική. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η υπερφαγία μπορεί να φτάσει και σε κατανάλωση ποσότητας τροφής που να υπερβαίνει τις 10.000 θερμίδες.
Υπάρχουν 2 τύποι εμφάνισης της νευρικής βουλιμίας:
1. Ο περιοριστικός τύπος, όπου το άτομο καταφεύγει τακτικά σε συμπεριφορές, όπως ο αυτοπροκαλούμενος εμετός ή κατάχρηση καθαρτικών, διουρητικών ή εμετικών
2. Ο μη-περιοριστικός τύπος όπου κατά την διάρκεια του τρέχοντος επεισοδίου ψυχογενούς βουλιμίας το άτομο χρησιμοποιεί άλλες ακατάλληλες αντισταθμιστικές συμπεριφορές, όπως η αποχή από το φαγητό, ή η υπερβολική άσκηση, δεν εμφανίζεται, όμως συστηματικά η επιστράτευση συμπεριφορών όπως ο αυτοπροκαλούμενος εμετός ή κατάχρηση καθαρτικών, διουρητικών ή εμετικών.
Στο myDietSpot Health Center τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:
- Δημιουργία ατομικού προφίλ (ατομικά στοιχεία, ιατρικό ιστορικό, ιστορικο λήψης φαρμάκων, καταγραφή και ανάλυση διατροφικών συνηθειών κ,α)
- Aνάλυση σύστασης σώματος (σωματικό λίπος, υγρά σώματος, μυική μάζα) σε κάθε συνεδρία
- Δίνεται εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής με βάση τις συνήθειες του κάθε ατόμου
- Οπου απαιτειται γίνεται Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού Ηρεμίας (ΒΜR)
- Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν επαρκείς στοιχεια φυσικής δραστηριότητας, χορηγείται Δραστηριογράφος με καταγραφή δεδομένων
Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.
Δείτε τις σελίδες μας ίσως σας ενδιαφέρουν
1. Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος
2. Υπολογισμός Ιδανικού Βάρους (IBW)
3. Υπολογισμός Κεντρικής Παχυσαρκίας (WHR)
Δείτε τα άρθρα μας ίσως σας ενδιαφέρουν
1. Xρήσιμες συμβουλές για απώλεια βάρους
2. Κάνω δίαιτα….Γιατι δεν χάνω κιλά;
3. Ανορθόδοξες δίαιτες