• +357 22 256752
  • info@mydietspot.com.cy

    Στρογγυλά ψωμάκια με ελιές

    Στρογγυλά ψωμάκια με ελιές

    TweetSaveShareShare
    Yields1 ServingTotal Time25 minsDifficultyBeginner
    Category

    Φανταστικα, αφρατα ψωμακια γεμιστα με ελιες

     1 κρεμμύδι εσαλότ
     2 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
     3 λιαστές τομάτες σε λάδι
     40 Γραμμάριο/α μαύρες ελιές
     150 Γραμμάριο/α αλεύρι
     1 Πρέζα ζάχαρη
     2 Κουταλάκι γλυκού ξηρή μαγιά
     1 αβγό
     αλάτι
     πιπέρι
     1 Κουταλιά σούπας γάλα
    1

    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ.Βάζουμε 1 κ.σ λάδι να κάψει και σοτάρουμε ελαφρά το εσαλότ ανακατεύοντας συνεχώς.Στραγγίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.Αφαιρούμε τα κουκούτσια απο τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.

    2

    Ανακατεύουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη,τη μαγιά,το αβγό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το εσαλότ,τις τομάτες,τις ελιές και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνουμε ολα καλά σε σφιχτή ζύμη.Αν παραγίνει σφιχτή,προσθέτουμε 1 κ.σ γάλα.Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

    3

    Κατόπιν,τη ζυμώνουμε και πάλι για λίγο και την πλάθουμε σε 7-8 ψωμάκια.Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να φουσκώσουν.

    4

    Ραντίζουμε τα ψωμάκια με λίγο νερό.Βάζουμε το ταψί τον κρύο φούρνο και τον ανάβουμε στους 200' C (στον αέρα 180'C).Ψήνουμε τα ψωμάκια για περίπου 20 λεπτά.

    Nutrition Facts

    Serving Size 8


    Amount Per Serving
    Calories 45
    % Daily Value *
    Total Fat 3g5%
    Total Carbohydrate 1g1%
    Protein 1g2%

    * Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

    Ingredients

     1 κρεμμύδι εσαλότ
     2 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
     3 λιαστές τομάτες σε λάδι
     40 Γραμμάριο/α μαύρες ελιές
     150 Γραμμάριο/α αλεύρι
     1 Πρέζα ζάχαρη
     2 Κουταλάκι γλυκού ξηρή μαγιά
     1 αβγό
     αλάτι
     πιπέρι
     1 Κουταλιά σούπας γάλα

    Directions

    1

    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ.Βάζουμε 1 κ.σ λάδι να κάψει και σοτάρουμε ελαφρά το εσαλότ ανακατεύοντας συνεχώς.Στραγγίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.Αφαιρούμε τα κουκούτσια απο τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.

    2

    Ανακατεύουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη,τη μαγιά,το αβγό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το εσαλότ,τις τομάτες,τις ελιές και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνουμε ολα καλά σε σφιχτή ζύμη.Αν παραγίνει σφιχτή,προσθέτουμε 1 κ.σ γάλα.Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

    3

    Κατόπιν,τη ζυμώνουμε και πάλι για λίγο και την πλάθουμε σε 7-8 ψωμάκια.Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να φουσκώσουν.

    4

    Ραντίζουμε τα ψωμάκια με λίγο νερό.Βάζουμε το ταψί τον κρύο φούρνο και τον ανάβουμε στους 200' C (στον αέρα 180'C).Ψήνουμε τα ψωμάκια για περίπου 20 λεπτά.

    Στρογγυλά ψωμάκια με ελιές